Kako odabrati LED vozač IC?

LED je uspostavio svoj čvrst položaj u pozadinsko prijenosne uređaje. Čak iu pozadinsko osvjetljenje za velikih LCD panela, počelo je da izazove mainstream CCFL. U rasvjetu, LED je osobito popularan na tržištu zbog svoje istaknute značajke kao što su energetske učinkovitosti, zaštite okoliša prijateljstvo, dugi životni vijek i niski troškovi održavanja. Upravljački sklop je presudno i sastavni dio LED. Bilo u stanje, backlighting ili ploču zaslona, izbor tehničke arhitekture upravljački sklop mora odgovarati određenim aplikacijama.

LED rasvjeta mehanizam ide ovako: kad se primjenjuje naprijed napon na krajevima, nosač manjina i većina prijevoznika u poluvodič recombine za oslobađanje viška energije, emitirao fotona. Glavne funkcije kruga pogona LED su prenijeti Izmjeničnog napona u stalnom napajanje i usklađivanje napona i struje prema zahtjevima LED uređaje. Osim sigurnosnih potreba, LED upravljački sklop mora obuhvaćati dvije osnovne mogućnosti:
Prvo, Konstantnu struju treba držati koliko god je moguće, Dakle izlazni trenutni varijacija je u mogućnosti održavati između rasponu ±10% pogotovo kada promjena zalihe snage ide izvan raspona ± 15%. Ovdje su razlozi za to što stalno trenutni upravljački program za LED monitor, druge paljenje uređaja ili pozadinsko osvjetljenje:
1. kako bi se spriječilo trenutni pogon iz prelazi maksimalnu stopu i dalje utječe na njegove pouzdanosti.
2. na zahtjeve očekivanog sjaj te osigurati boju i sjaj homogenost svake LED.
Drugo, upravljački sklop treba zadržati niske potrošnje energije tako da LED učinkovitosti sustava može ostati na visokoj razini.
PWM (Pulse širina modifikacija) je tradicionalna svjetlo podešavanje tehnologiju, koja koristi jednostavne digitalne impulse za uključivanje i isključivanje LED vozač s vremena na vrijeme. Sustav treba samo za opskrbu širokim i uskim digitalne impulse da bi se lako promijenio izlaz za podešavanje LED sjaj. Prednost je tehnologija je u mogućnosti pružiti visoko kvalitetne bijele svjetlosti s visoka učinkovitost kroz jednostavnu primjenu. Ali tu je fatalan nedostatak: to je osjetljiv na EMI (elektromagnetska interferencija), ponekad čak i proizvodi zvučni zvukove.
Napon potaknuti je važan zadatak LED upravljački sklop, podijeljena u dvije različite topološke načina, Naime, potaknuti napona preko prigušnice i naboj čekić. Kao LED je upravljan struje i za induktivitet je najučinkovitiji u trenutku njegovog trenutnog prijenosa, Dakle najveća snaga napon poticaj preko prigušnice leži u visoke učinkovitosti, koji može doseći 90% ako ispravno dizajnirana. Međutim, njegova slabost je kao mnogo izuzetan, tj, jaka EMI, koja nameće visoki zahtjevi na sustave telekomunikacijskih proizvoda kao što su mobilni telefoni. S pojavom naboj pumpe, većina mobitele ne poveća napon preko je zavojnica. Naravno, učinkovitost napon poticaj preko naboj pumpa je manja nego na drugi način.
Bez obzira u rasvjetu ili pozadinsko aplikacije, produkt dizajner mora suočiti s problemom podizanje efikasnosti prijenosa vozač. Poboljšati prijenos efikasnost je ne samo korisno za prijenosni proizvodi za proširenje vremena čekanja, ali je također važno sredstvo za rješavanje problema Toplinska disipacija LED. U rasvjeti, uporabu visoke snage LED također Naglašava problem pojačavaju učinkovitost prijenosa.
LED treba trenutna a stabilizirajući komponente napona na poslu, koji bi trebao biti naj podijeljene visokonaponski i nisko power PC Potrošnja, inače, visoko učinkovit LED će smanjiti ukupnu učinkovitost sustava zbog visoke radne potrošnje, kontradiktorne princip ušteda energije i visoka učinkovitost. Zbog toga glavna trenutna ograničavajući krug trebali koristiti visokoučinkoviti sklopove poput kapacitivnih, zavojnica ili sklop s napajanjem jer je moguće kako bi se osigurala visoka učinkovitost sustava LED umesto na otpornik ili serije napon stabilizira sklop. Serija stalne struje izlazni sklop može držati LED Svjetlosni snop konstanta u širok spektar napajanje, ali normalno ICS će izgubiti neke efikasnosti. Usvajanje prespajanje sklop s napajanjem je u stanju jamčiti stalnu snagu s visoke iskoristivosti pod promjene dramatične napona napajanja.
U ovom trenutku, LED sa svojim iskorištenja je daleko od zamjene tri benda fluorescentne svjetiljke, ali LED svjetla mogu efikasno raditi pod sigurnosni mali napon (SELV), za primjer, podvodna rasvjeta bazena ili veslanje bazeni, rudarski svjetiljke. Osim toga, LED ima jedinstvene prednosti u izravne koristi od zelene energije poput solarne energije, energije vjetra, ili o šteti. Posebno u svjetlu prilagodbe, LED ne samo ostvariti nula do sto posto podešavanje, ali isto tako održavati visoku djelotvornost tijekom cijelog podešavanje proces bez ranjavanje trajnosti, što je težak zadatak za plin iscjedak svjetla.


 

(Source: )

Quick Contact

Contact Information

3.gradnja, Tehnološki park Hengchangrong (Hi-Tech), Shilongzai, grad Shiyan, Šenžen, Kina

+86-18666293377

sales@newstar-led.com

SOCIALS

Message Board